Наградни конкурс „100 успешних пословних жена“

Први национални конкурс Поште Србије „100 успешних пословних жена” трајао је од 8. марта до 8. априла 2022. године под слоганом „Најбоље тек долази“. Овим конкурсом, Пошта Србије се придружила иницијативи и плановима Владе Републике Србије за подршку женском предузетништву и унапређењу положаја жена на тржишту рада.

Пошта Србије је као друштвено-одговорна компанија конкурс наменила предузетницама или оснивачима и законским заступницама малих предузећа са територије целе земље, са циљем да помогне оснаживање и промоцију женског предузетништва кроз афирмацију бизниса чије су власнице жене, као и њихову већу конкурентност и боље позиционирање на националном тржишту роба и услуга.

Пред комисијом којом је председавала министарка трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије, Татјана Матић, и чије су чланице биле и Драгиња Ђурић, из групације Интеса Санпаоло и Ивана Соковић, председница Извршног одбора „Дунав осигурања“, било је више стотина пријава из целе земље. 

Велики одзив предузетница и пословних жена из свих крајева наше земље, које послују у најразличитијим делатностима, потврдио је, не само значај овог конкурса, већ и поверење које пословне жене, као и сви грађани Србије, имају у Пошту Србије – националну компанију која својом делатношћу, већ скоро два века повезује људе и привреду на домаћем и међународном тржишту.

За сто најуспешнијих кандидаткиња, Пошта je обезбедила националну видљивост и бесплатан промотивни простор у више од 1.500 пошта широм Србије, у виду публикације у којој су представљене победнице.

Овогодишње победнице можете видети овде.

#НајбољеТекДолази