Поштин пакетомат

Пакетомати Поште Србије – паметна достава пошиљака 24 сата

Паметни пакетски сандучићи – пакетомати су савремено и практично решење за аутоматизовану доставу пошиљака у ЈП ,,Пошта Србије”. Пакетомати омогућавају повећање доступности и сигурности уручења пошиљака и најпре ће се користити у највећим градовима у којима је и највећи број пакета за испоруку, а где често примаоци пошиљака нису доступни на адреси становања током већег дела дана.

Систем по коме функционишу састоји се из следећих корака:

Достава пакета
(Пошта)

  • унос пакета у систем Поште
  • достављач се задужује пакетом
  • достављач уз коришћење мобилне апликације доставља пакет у пакетомат
  • слање обавештења примаоцу (Viber, SMS, Direct4.me App) да га пошиљка чека у Поштином пакетомату

Преузимање пакета
(Корисници)

  • прималац добија поруку да га у пакетомату чека пакет
  • прималац одлази до пакетомата и путем апликације или позива откључава исти, а затим преузима пошиљку
  • систем добија поруку да је пакет преузет

Предности:
Практична куповина на интернету – ”Адресовање на пакетомат” омогућава корисницима да знају да ће их пакети увек чекати у изабраном пакетомату и лакше се опредељују за куповину одабиром ове услуге.

Штеди време – могућност преузимања пакета 24 сата 7 дана у недељи; корисници пакете могу усмерити на пакетомате којима им је најлакше и најбрже да приступе, у време које им највише одговара, без чекања достављача; достављачи су у могућности да доставе пакете чак и у време када примаоци нису код куће

Лака доступност – пакетомати су инсталирани на јавним и лако доступним местима и прометним локацијама

Услуга је доступна свима – регистрованим и нерегистрованим корисницима, без икакве мобилне апликације, користи се било који телефон, паметни или класичан; Лако и једноставно коришћење – сви подаци потребни за преузимање пакета шаљу се на мобилни телефон, а на сваком пакетомату истакнута су упутства за употребу.

Ако поштин пакетомат већ није постављен у вашој близини, не морате да бринете јер мрежа поштиних пакетомата ће се константно ширити, а из тог разлога ми Вас позивамо да нам предложите локацију за постављање нових пакетомата попуњавањем формулара.